The exhibition solutions staged by Colorcom at VicenzaOro September 2016

By  •  10 October 2016 at 11:55

 Colorcom Allestimenti Fieristici exhibition stand VicenzaOro September 2016 Fiera di Vicenza

Colorcom Allestimenti Fieristici has realized over than 10 thousands sq.m of exhibition stands during VicenzaOro September, the gold and jewellery industry show, which took place on September 3-7, in Fiera di Vicenza.

During this edition of the event, that collected more than 19,000 visitors, was presented a new exhibition selection, dedicated to the world of watch: Now, Not Ordinary Watches, completely staged by Colorcom.

 Colorcom Allestimenti Fieristici exhibition stand VicenzaOro September 2016 Fiera di Vicenza

There were also lot of different customized solutions, invented and designed by Colorcom for Fiera di Vicenza.
Among them, the space for Tatiana Fabergé brand, stuck out for the elegance and the refinement. This brand, requested an open, delicate and graceful exhibition stand. By studying an original concept, Colorcom realized a simple, refined and bright stand.

 Colorcom Allestimenti Fieristici exhibition stand VicenzaOro September 2016 Fiera di Vicenza

Also the strategies identified for the stand with one-side open, were remarkable: Colorcom worked on different aspects of these strategies to give value and to personalize these exhibition areas.
In the space created for Antonini, Colorcom choose to include in the backside wall a sophisticated printed material, like a trompe-l’oeil, which can increase the dimension of the exhibition space.
In the area of Wendy Yue, the usage of the perimetral light, which derived from some hidden spotlights in the ceiling, has a double result because it expands the walls and it emphasizes the graphics performance.

 

The protagonist of the stand realized for Danhier Christophe is the 3D grey (almost iridescent) wallpaper. Its weave is sculpted and accentuated by the light.
For specific areas, as the triangle-shaped space with two open sides where HNJ HK was situated, Colorcom decided to work in symmetry and play on the elusive form, obtaining a visual effect of a glimpse.

 

The stand designed for Misani, was beautifully finished with a particular diagonal cut, which selects the volume and, at the same time, it discovers a golden wall painting in the lateral walls and in the bottom of the structure.
The concept of the space dedicated to Niro Jovas was developed by reversing the portal. For this reason, the entries were in the lateral sides, reserving the central side to the logo of the brand and to the showcases.

-->